Onze werkwijze voor Betonvloeren

Voorbereiding

Graafwerken

Samen met de aannemer wordt de vloeroppervlakte uitgepaald en uitgegraven. Aan de aannemer wordt gevraagd een extra uitsparing te voorzien om de bekistingspanelen veilig te kunnen plaatsen.

Bewapening

De bekisting wordt afgedekt met een sluitende PVC-folie, waarop we de eerste laag wapeningsnetten plaatsen, samen met de nodige wachtwapening.

Als de wapening afgerond is, plaatsen we een waterkeringsplaat om de waterdichtheid te garanderen. Indien wij het zelf nodig achten, zullen wij een tweede waterkeringsplaat op eigen kosten plaatsen.

Bewapening van de constructie

Storten

De vloerbekisting is volledig afgewerkt en klaar om vol te storten met beton. Tijdens het storten zorgen we voor een gelijke verdeling van het beton tot de juiste hoogte bereikt is.

Trillen

Na het storten gaan we het beton vlak trillen en opendraaien tot we een vlakke oppervlakte krijgen. Hiervoor wachten we tot het beton voldoende hard is om er op te staan, maar nog niet volledig uitgehard is.

Polieren

Polieren van de vloerplaat om alles egaal te verspreiden.

Nu het beton nog niet uitgehard is, kunnen we het nog bewerken met het poliermachine om alles egaal te verspreiden en het water weg te werken.

Om de slijtvastheid te verhogen zal er een mengsel van kwarts en cement toegevoegd worden, in deze fase kunnen we indien gewenst de bovenlaag voorzien van een kleur naar keuze.

We werken de aanhechting van de ingestrooide toplaag met de gestorte ondervloer af door de vloer een tweede keer te polieren. Zo ontstaat er een perfecte aanhechting van beide lagen.

Nadat de vloerplaat wat verder is uitgehard, wordt hij opnieuw bewerkt met een poliermachine tot alle voetsporen, gaatjes en oneffenheden zijn uitgeveegd. Door de ronddraaiende beweging van de zwaar belaste poliermachine verkrijgt de toplaag stilaan het gladde gepolierde effect.

Wil je een betonvloer polieren of heb je vragen over een gepolierde vloer?
Neem vrijblijvend contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Wil je een betonvloer polieren of heb je vragen over een gepolierde vloer?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.

Polijsten

Na het polieren van het beton, is er de mogelijkheid om de vloer te polijsten en zo tot een gladde betonvloer te komen. Hierbij gaan we zorgvuldig te werk en voorzien we de vloer van een mooie glans.

Voordelen van een gepolijste betonvloer

Naast het feit dat het polijsten van beton voor een makkelijker onderhoud zorgt, geniet u ook van voordelen als:

  • ruime keuze in afwerking
  • meer lichtopbrengst door de mooie glans
  • minder kans op slippen
Polijsten om de gewenste glans te krijgen.

Preventieve onderhoudsmaatregelen

Om de betonvloer slijtvast te maken zijn er twee manieren waaruit u kan kiezen en geven wij enkele bijkomende tips zodat u zelf de nodige maatregelen kan treffen.

Curing compound

Om het uithardingsproces te vertragen en zo de kans op scheuren te verkleinen, kan het beton behandeld worden met een curing compound.

Deze vloeistof zorgt voor een vocht ondoorlatende film die het vloeroppervlak bedekt, om te voorkomen dat er barsten of scheuren ontstaan in de vloerplaat.

Impregneren

Bij het impregneren injecteren we de vloeistof in de vloer, waardoor hij achteraf nog slijtvaster zal zijn. Bij een gekleurde betonvloer, zal het impregneren er voor zorgen dat de kleur langer behouden blijft.

Wij raden deze behandeling vooral aan bij het aanleggen van parkeergarages, inritten, terrassen, …

Insnijden

Beton barst altijd op de zwakste plaatsen, om te voorkomen dat er zichtbare barsten ontstaan voorzien wij een barstenpatroon.

Dit patroon bestaat uit voegen van 2 à 3mm diep die ingesneden worden op de vloerplaat. Wanneer er barsten optreden zullen deze zich vormen in het barstenpatroon en blijft het esthetische karakter van de betonvloer behouden.

Indien gewenst kunnen we de vloerplaat insnijden op basis van een tegelmotief, een trend die we de laatste jaren steeds vaker zien terugkomen. Doe gerust wat inspiratie op uit onze vorige realisaties.

Betonvloeren insnijden in ieder gewenst patroon.

Wil je een betonvloer polieren of heb je vragen over een gepolierde vloer?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.